WELKOM NIEUW LID

Wenst u als rolstoelgebruiker gebruik te maken van onze vervoersdienst?

Word dan lid van DAV.  Dit is volledig gratis.

Vervoer kan enkel op basis van een geldig lidmaatschap, ook voor begeleiders.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Al dertig jaar samen onderweg

vzw mobiel, de organisatie die rolstoelvervoer organiseert in het arrondissement Leuven, is ondertussen een vaste waarde geworden in Leuven en omstreken. 2020 beloofde een feestjaar te worden: de organisatie blies in januari dertig kaarsjes uit. Echter, de coronacrisis strooide roet in het eten. ‘Toch zijn we de afgelopen maanden steeds blijven rijden. Omdat onze leden ons nodig hebben’, klinkt het. ‘Naar aanleiding van de week van de mobiliteit zetten we daarom onze chauffeurs, medewerkers en vele vrijwilligers extra in de bloemetjes.’

Brede doelgroep

‘We hebben een erg brede doelgroep’, zegt Annelies Geelen (directeur vzw Mobiel). ‘Schoolgaande kinderen in een rolstoel, ouderen – die thuis of in een woonzorgcentrum verblijven – vervoeren naar familie of ziekenhuis, rolstoelgebruikers naar hun (professionele) dagtaak brengen, personen met een mentale beperking vervoeren, … . Elke dag vervoeren we hen met de grootst mogelijke zorg. Elke dag zijn onze bussen elk afzonderlijk samen onderweg. De afgelopen jaren namen onze ritten alleen maar toe. Een bewijs dat we als organisatie echt nodig zijn.

Dertig jaar

En dat zijn we al dertig jaar! Dertig jaar mensen opnieuw mobiel maken, dertig jaar de baan op met onze rode bussen zodat jongeren naar hun school of hobby kunnen, zodat ouderen niet wegkwijnen in isolement. Onze rode bussen zijn dus meer dan ‘gewone voertuigen’. Ze zorgen ervoor dat onze leden deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Want vaak zijn ze immers afhankelijk van anderen om ergens te geraken en deel te nemen aan activiteiten buitenshuis. Zeker in deze corona-tijden kan het belang van onze organisatie moeilijk onderschat worden.

De vzw kende de voorbije jaren een sterke groei en door de samenwerkingen met meer dan 90 procent van de lokale besturen, slaagden we erin een volledige gebiedsdekkende werking uit te bouwen. Op jaarbasis reden we vorig jaar zo meer dan 20 000 ritten voor onze gebruikers.
‘Ondertussen rijden er 14 bussen rond. Naast onze vaste chauffeurs en vrijwilligers stellen we chauffeurs te werk die door verschillende OCMW’s worden geactiveerd. Zo zorgen we niet alleen voor fysieke mobiliteit maar ook voor sociale mobiliteit: het geeft hen toekomstperspectief. De week van de mobiliteit betekent voor onze organisatie dus meer dan ‘het zich enkel fysiek verplaatsen’ aldus Geelen.

Dankbaar als organisatie

Om onze chauffeurs, medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden, willen we hen tijdens de week van de mobiliteit extra in de kijker zetten. We plannen een – coronaproof – moment waarbij we hen bedanken en onze waardering wensen uit te drukken voor hun engagement. Zonder vrijwilligers en vaste medewerkers geen rolstoelvervoer.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Giften tot 60 % aftrekbaar

Beste leden, familie en vrienden,

Vooreerst bedankt aan allen die ons de voorbije maanden ondersteunden met een gift. Het helpt ons om dag in dag uit onze ambitie – rolstoelvervoer aan democratische prijzen – te garanderen.

Daarom informeren we u graag dat u vanaf heden voor giften vanaf 40€ een fiscaal attest ontvangt waarmee u tot 60% van uw gift terugkrijgt via de belastingen. Giften kunnen gestort worden op het volgende rekeningnummer BE 34 7340 2583 9290 met vermelding ‘samen meer mobiel’.  In het verleden was dit beperkt tot 45 %.

We willen u nu al van harte bedanken voor de steun!

Het vzw mobiel -team.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Fijne vakantie!

Beste leden,

Via deze weg wensen we jullie een fijne vakantie toe. Het zal een andere vakantie zijn dan dat we gewend zijn. Daarom … geniet er des te meer van!

Vanwege alle medewerkers van vzw mobiel

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Update Covid 19: mondmasker verplicht

Beste leden,

Ook wij nemen onze voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen het COVID19-virus. Onze chauffeurs dragen standaard een neusmondmasker. onze bussen hebben ondertussen een flexibele tussenwand.

Wenst u vervoerd te worden vragen wij u eveneens een neusmondmasker te dragen. Leden die jonger zijn dan 12 hoeven dit niet te dragen.

Bedankt voor het begrip.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

vzw mobiel heeft plan klaar om leden veilig te vervoeren

Heverlee – vzw mobiel, de organisatie die rolstoelgebruikers in het arrondissement Leuven vervoert, staat na enkele rustige maanden weer helemaal klaar. De organisatie die veiligheid van haar leden hoog in het vaandel draagt werkte een integraal veiligheidscharter uit om haar leden de komende maanden te vervoeren.

2020 beloofde een echt feestjaar te worden voor de vzw: ze bestaat dit jaar immers 30 jaar. Er stonden tal van activiteiten gepland om dat te vieren. Een heus netwerkevent, een reünie van alle oud-medewerkers, een benefietconcert van Riguelle en Hautekiet. Door het uitbreken van de corona-crisis midden maart zal 2020 er echter helemaal anders uitzien.

Nooit gestopt met rijden

De eerste maanden van het jaar reden onze chauffeurs zoals nooit tevoren. 17 bussen vervoerden onze leden, 7 op 7, in het arrondissement Leuven. Het ledenaantal steeg, de vrijwilligerswerking draaide op volle toeren, …. . Echter, dat alles werd midden maart on hold gezet. Door het sluiten van de woonzorgcentra en de annulaties van vele ziekenhuisafspraken viel het vervoer stil. Van de 17 bussen reden er de afgelopen weken slechts twee. Maar we bleven onze leden die vervoer wensten met evenveel zorg vervoeren.

‘Meteen werd het plan opgevat om werk te maken van een veiligheidscharter. Want de veiligheid van werknemers en leden is voor vzw mobiel altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. En dat de werking en het vervoer in de toekomst anders zal verlopen is ondertussen duidelijk’, zo stelt Jan Treunen, directeur van vzw mobiel.
‘Meer en meer mensen zijn er zich van bewust dat persoonlijke hygiëne en het volgen van voorschriften noodzakelijk zijn om het verspreiden van virussen zoals COVID 19 tegen te gaan. Het is dan ook belangrijk dat we deze voorschriften verankeren in onze dagelijkse werking. We zijn het als organisatie ten eerste verplicht aan onze leden – vaak al mensen met een zwakkere gezondheid – en uiteraard ook aan ons personeel.

Plan

Ons veiligheidscharter focust daarbij op drie belangrijke groepen: onze chauffeurs, onze leden en onze administratieve medewerkers.

Zo zijn onze chauffeurs verplicht om een neusmondmasker te dragen. Daarnaast ontsmetten ze voor en na elke rit de bus en verluchten ze de bus. Daarnaast voorzien we in elk van onze bussen een plastieken tussenscherm, zodat chauffeur en lid zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen.

Voor onze leden is het dragen van een neusmondmasker vanaf 12 jaar verplicht.

Wat de administratieve medewerkers betreft hebben we onze kantoren zo ingericht dat er zo weinig mogelijk contact is tussen de personeelsleden. De kantoren worden voor en na elke shift ontsmet. Drie maal per dag worden de meest courante oppervlaktes gereinigd. ‘Een hele klus maar als het op veiligheid aankomt kan je maar beter het zekere voor het onzekere nemen’, aldus Mich De Winter, operationeel coördinator.

Het veiligheidscharter zal de komende dagen uitvoerig worden uitgelegd aan onze werknemers tijdens een individuele opleiding zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt.

Experts

We versturen ons veiligheidscharter nu naar elke partner waarmee we samenwerken: lokale besturen, OCMW’s, woonzorgcentra, centra voor dagopvang, … . We willen hen op die manier duidelijk maken welke maatregelen we hebben getroffen en dat we zeker niet over één nacht ijs zijn gegaan. Zo werd dit plan door een aantal experts grondig nagelezen. Kortom, vzw mobiel staat meer dan ooit klaar om haar leden veilig te vervoeren.

Contactgegevens

Bij eventuele vragen kan u ons bereiken op 0495729101.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Wij blijven bereikbaar

NIEUWS

Onze kantoren zijn momenteel gesloten door de Covid-19 maatregelen. We blijven echter wel rijden en zijn nog steeds bereikbaar. Hebt u dus toch een dringende vraag, stuur dan een mailtje naar dav.dispatching@vzwmobiel.be en dan hopen wij u zo spoedig mogelijk verder te kunnen helpen.

Alvast bedankt voor het begrip.

vzw mobiel

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Dank u wel vrijwilliger!

Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger sturen we een grote DANK U WEL naar ons gedreven team van vrijwilligers. Zonder hen zou er geen werking bij VZW Mobiel kunnen zijn. Een diepe buiging voor jullie allen en nogmaals DANK U.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

GEZOCHT weekendmedewerker!

Doel van de functie

Als vrijwilliger weekendmedewerker zorg je ervoor dat de chauffeurs een aanspreekpunt hebben tijdens het weekend. Daarnaast worden dringende vragen van leden gehoord.

Beschikbaarheid

De vrijwilliger weekendmedewerker bepaalt zelf hoeveel weekends zij/hij beschikbaar is.

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van het team vzw Mobiel. Het is wenselijk een aantal uren de vrijdag voorafgaand aan of de maandag volgend op de weekendpermanentie aanwezig te zijn op de dispatchafdeling.

Zo nodig kan je beroep doen op de ondersteuning door een vaste medewerker.

Taken weekend medewerker

  • Smartphone

Tijdens het weekend ben je bereikbaar op de smartphone van vzw Mobiel. Deze neem je vrijdagavond mee naar huis en breng je maandagochtend terug. Je beantwoordt telefoons van chauffeurs en beluistert het antwoordapparaat als leden iets in spreken. Als het om een dringende vraag gaat, contacteer je hen terug.

  • Laptop

Je volgt de inkomende mails op. Dit doe je met de laptop van vzw Mobiel. Ook deze neem je vrijdagavond mee naar huis en breng je maandagochtend terug.

  • Fleetmatic

We werken met het programma “Fleetmatic” hierdoor kunnen we volgen waar de chauffeurs zijn. Dit kan van pas komen als je een chauffeur moet bellen, als een lid vraagt waar de chauffeur blijft,…

  • Mobires

Met het programma “Mobires” kan je opvolgen welke ritten er gepland zijn.

  • Verslaggeving

Als het weekend is afgelopen, schrijf je een kort overzicht van het verloop van het weekend. Dit doe je gewoon via mail.

Opleiding medewerker

Om alles goed onder de knie te krijgen, volg je eerst een opleiding bij vzw mobiel. Hierin leer je de verschillende programma’s kennen en gebruiken. We overlopen een aantal scenario’s en bekijken wat je dan kan doen.

We overleggen samen wanneer je deze opleiding volgt.

Wat bieden wij?

We vergoeden je reisonkosten tot een max. van 6 euro per dag.

Je komt terecht in een diverse, warme organisatie.

Een aantal keer per jaar organiseren we een leuke activiteit voor alle (vrijwillige) medewerkers.

Interesse? Geef een seintje of kom gerust even langs. Wie weet versterk jij ons team!

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Twee nieuwe chauffeurs in dienst!

Vandaag legden Yasir en Gerd hun rijtest af. Geslaagd! Proficiat!  Na een maand opleiding zijn ze klaar om onze leden veilig en vlot te vervoeren.

Ook iets voor jou? Geef ons een seintje en misschien vervoer jij onze leden binnenkort ook.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Feestjaar van start: 30 jaar vzw mobiel

Afgelopen weekend hielden we samen met de collega’s van MMC onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Een speciaal moment want vzw mobiel mocht 30 kaarsjes uitblazen. Al dertig jaar lang vervoeren we onze leden met onze rode bussen én …. onze vrijwilligers. Samen met een delegatie van de stad Leuven stelden we er ons nieuwe logo voor. Gedurende het hele jaar organiseren we activiteiten om ons dertigjarig bestaan in de verf te zetten.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen