Hekmat en vzw Mobiel, a match made in heaven.

Arbeidstrajectbegeleider Nohaleen ontmoette in januari Hekmat, die in 2015 met zijn gezin de oorlog in Syrië ontvluchtte. Daar stond hij voor zijn vertrek jarenlang aan het hoofd van zijn eigen gevelsteenfabriek. De levensstandaard die hij in zijn thuisland genoot, wil hij graag vandaag opnieuw opbouwen voor zijn gezin hier in België. En zijn motivatie om te leren en te werken is groot, zo blijkt.

Zo behaalde hij zijn rijbewijs B, volgt hij al jaren lessen Nederlands en heeft reeds twee taalstages bij sociale economie-bedrijven achter de rug. Hekmat zelf is er echt van overtuigd dat Nederlands voor hem dé toegangspoort is naar de reguliere arbeidsmarkt. Daarom ook dat hij wekelijks lessen Nederlands blijft volgen. Op dat vlak is Hekmat een zeer gemotiveerde leerling, om het met onderwijstermen te zeggen.

Enkele maanden geleden ging Nohaleen vanuit de IGO-arbeidstrajectbegeleiding samen met Hekmat op zoek naar een duurzame tewerkstellingsmogelijkheid. Die vonden ze uiteindelijk bij vzw Mobiel, waar hij na een grondige interne opleiding kon starten als chauffeur ‘mindermobielenvervoer’  in het artikel 60-statuut. Deze job kan hij blijven combineren met zijn lessen Nederlands. Hekmat is erg blij met de kans die vzw Mobiel hem heeft gegeven en is trots op het werk dat hij er levert.  Hij hoopt na zijn artikel 60-tewerkstelling aan de slag te gaan als taxichauffeur of alsnog een VDAB-opleiding tot buschauffeur aan te vatten.

Wij van onze kant zijn ook erg blij met een extra gemotiveerde chauffeur! Nu al zien we dat Hekmat door de lessen Nederlands en zijn tewerkstelling bij onze vzw grote stappen voorwaarts zet én een goede en behulpzame chauffeur is. Dank je wel Hekmat voor je niet aflatende inzet!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.