Vrijwilligerswerk

Word jij onze nieuwe vrijwilliger ?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Ze zijn het levende bewijs van
solidariteit. Als vrijwilliger help je niet alleen een ander. Je krijgt vaak veel genegenheid en dankbaarheid terug voor wat je doet.

Mensen zetten zich vrijwillig in op diverse manieren: eenmalig of dagelijks, als begeleider of manusje-van-alles, alleen of met de hele familie. Vrijwilligers zijn het levende bewijs van solidariteit. Wie zich vrijwillig engageert, heeft daar voldoening van en krijgt daarvoor vaak veel genegenheid terug. Vrijwilligerswerk is en blijft uitermate belangrijk in de sectoren van welzijn en gezondheid. Vrijwilligers zijn immers het menselijk kapitaal waar een zorgzame samenleving nood aan heeft. Niet alleen via de vele autonome vrijwilligersorganisaties maar ook via de zogenaamde ‘ingebouwde’ vrijwilligers die zich inzetten in voorzieningen en instellingen, wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan het beantwoorden van de vele zorgvragen in onze samenleving.

In de welzijns- en gezondheidssector bestaat het decreet op het georganiseerd vrijwilligerswerk.  VZW Mobiel respecteert dit decreet en informeert zijn vrijwilligers door middel van de informatienota.Welke vacatures er zijn kan je vinden door te klikken op volgende link:

Chauffeurs voor rolstoelgebruikers

Administratieve kracht voor het wagenpark

Neem ook zeker eens een kijkje op onze facebook pagina www.facebook.com/vzwmobiel