Voor wie?

imagesCAG8VQ57

De diensten van de Minibus worden u aangeboden door de Dienst Aangepast Vervoer Leuven (afgekort DAV).

Iedereen die groepsvervoer organiseert voor indivuele rolstoelgebruikers en/of personen met verminderde mobiliteit kan de Minibus reserveren.  Dit kan zowel voor een ‘losse groep mensen’ als voor instellingen en organisaties die met mindermobielen werken.  Onze Minibus rijdt voor zowel Leuvenaars als niet-Leuvenaars.

Onze Minibus rijdt enkel als er minimum drie betalende personen meerijden, waarvan twee (of meer) personen rolstoelgebruikers  zijn. De maximum capaciteit is 8 personen.

Om veiligheidsredenen moet DAV te allen tijde weten welke personen zich in de Minibus bevinden.  Daarom vragen we aan iedereen om zich op voorhand te registreren als lid, ook de begeleiders.  Begeleiders zijn per definitie mobiele personen en kunnen dus geen rolstoelgebruiker of minderjarigen zijn.  Het is immers de bedoeling van een begeleider dat deze verantwoordelijkheid kan opnemen in geval van nood.  Per rit kunnen er maximum twee begeleiders gratis mee.

Onze chauffeurs krijgen een interne opleiding en leggen een rijvaardigheidstest af.  Zo willen we benadrukken dat uw veiligheid onze prioriteit is.

Alvorens we vertrekken, zorgt de chauffeur ervoor dat de rolstoel stevig bevestigd is aan ons voertuig.  Hij/zij zal ook nakijken of uzelf vastzit in de rolstoel.  Heeft u zelf geen gordel, dan wordt u vastgegespt met de gordel in het voertuig.  We vervoeren enkel mensen die beveiligd in hun rolstoel zitten.