MAV-project

logo_moderate

Waarom MAV?     Voor wie?     MAV-infolijn     Hoe kan je ons bereiken?

MAV staat voor Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.

Heel wat mensen met een mobiliteitsbeperking zijn niet of nauwelijks op de hoogte van het aangepast vervoersaanbod in hun regio.

Het zeer versnipperde aanbod met eigen voorwaarden en prijzen zorgt ervoor dat mensen die aangepast vervoer nodig hebben onmogelijk een duidelijk overzicht kunnen krijgen. Als spil van een samenwerkingsverband tussen de overheden en de verschillende vervoersaanbieders gaat de MAV op zoek naar het meest geschikte vervoer voor de aanvrager. Tevens worden de knelpunten in het regionale aanbod aangepast vervoer in kaart gebracht.

ENKELE VOORBEELDEN

Jan (62 j. woonachtig te Tienen, is moeilijk te been en maakt gebruik van een rollator): “Aangezien ik regelmatig  (2x in de week) revalidatietherapie moet volgen in Pellenberg ben ik op zoek naar aangepast vervoer. Weten jullie een oplossing?

Jens (25 j. woonachtig te Lubbeek, gebruikt een elektrische rolstoel): “Zou graag een cursus webbeheer gaan volgen in Aarschot. Hoe geraak ik daar met aangepast vervoer en hoeveel gaat me dit kosten?”

Annemarie (74 j. woonachtig te Aarschot kan niet ver stappen en maakt meestal gebruik van een lichte rolstoel): “Ik wil mijn zus gaan bezoeken die opgenomen is in Gasthuisberg te Leuven. Ik weet niet goed hoe ik er moet geraken met aangepast vervoer en is dit voor  mij betaalbaar.”

Klik hier voor de website van Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer: www.mav.info