Het dragen van een mondmasker in onze auto’s is verplicht.

 

Hoe werken wij?

De MMC Leuven is een 100% vrijwilligersorganisatie. Ze heeft niet de mogelijkheid om een 24 uur permanentie te organiseren. Vandaar ook dat de ritkost zo laag kan gehouden worden.

Onze chauffeurs rijden 7 dagen op 7, 24 uur op 24, over heel België op basis van beschikbaarheid van een chauffeur. 

Een rit bestellen

  • Wacht niet tot het laatste moment! Minstens twee werkdagen op voorhand bestellen!  Het is gemakkelijker een chauffeur te zoeken voor een rit voor binnen twee weken dan voor binnen twee dagen.
  • Telefonisch contact opnemen met de MMC op 016/29 01 21, elke werkdag tussen 13:30 en 16:00.
  • Of bestel ONLINE uw gewone of vaste rit.
  • U geeft de datum, het uur en het volledige adres van de bestemming door, ook eventuele haltes onderweg melden.
  • Per vervoerd lid kan één begeleider gratis mee indien deze op hetzelfde adres in- en uitstapt (naam en voornaam opgeven bij reservatie van de rit). De begeleider moet mobiel zijn, minstens 18 jaar oud en zonder mentale beperking.
  • De chauffeur wacht maximaal een half uur op de plaats van bestemming.
  • Indien de chauffeur u na uw bezoek ook moet terug brengen, wordt dit bij de reservatie al afgesproken

Vaste ritten

Indien u gedurende een bepaalde periode steeds op dezelfde dag en hetzelfde uur naar dezelfde bestemming moet (bijvoorbeeld dagelijks op werkdagen, of elke maandag, of elke eerste en derde woensdag van de maand, enz.), kan u dat als vaste rit reserveren. Wij proberen voor u een vaste chauffeur voor die ritten te zoeken. Vergeet ons niet te verwittigen wanneer de ritten niet meer nodig zijn!


naamloosOnze prijzen

Voor elke aangevraagde rit (heen en terug) betaalt u 1 euro administratiekost plus € 0,35 per km. De kilometerteller begint te lopen van aan de woonplaats van de chauffeur tot hij terug thuis is. We rekenen minimum 10 kilometer aan. U betaalt de ritvergoeding contant aan de chauffeur.

Voorbeeld:

Onze chauffeur vertrekt in de IJzerenmolenstraat 10 in Heverlee om het lid op te halen op Leuvenstraat 1 te Kessel-Lo. Het lid wordt vervoerd naar de Minnepoort in Leuven. De chauffeur keert nadien terug naar de IJzerenmolenstraat 10 in Heverlee. ritberekening

Er werden 9,9 km gereden, afgerond 10 km. Deze rit kost (€ 0,35 euro x 10) = € 3,5 + 1 euro administratiekost. Het lid betaalt € 4,5 voor die rit. Een taxi vraagt gerust € 20 voor die rit.


Reservatie annuleren

Een rit kan enkel telefonisch geannuleerd worden tot 1 werkdag voor vertrek en dit elke werkdag tussen 13.30 en 16.00 uur op het nummer 016/29.01.21. Je betaalt dan geen annulatievergoeding.  Indien u niet of niet tijdig geannuleerd hebt, worden u de gereden kilometers van de woonst van de chauffeur naar het ophaaladres en terug aangerekend, met een minimum van € 4,5.

Ter verduidelijking:

  • Indien een rit geboekt werd voor vrijdag 22 uur, dan kan deze rit ten laatste op vrijdag tussen 13.30 en 16.00 uur geannuleerd worden. Voor annulaties na 16.00 uur wordt een annulatievergoeding aangerekend omdat we geen permanentie hebben na 16.00 uur en de chauffeur niet meer kunnen verwittigen.
  • Een rit die geboekt werd voor maandagvoormiddag om 10 uur kan ten laatste geannuleerd worden op vrijdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Voor annulaties na 16.00 uur wordt een annulatievergoeding aangerekend omdat we geen permanentie hebben na 16.00 uur of in het weekend en de chauffeur niet meer kunnen verwittigen