Organisatie en doelpubliek

Leuven-Hageland Mobiel vzw heeft een gediversifieerd aanbod aan vervoersmogelijkheden ontwikkeld voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Twee diensten ressorteren onder Leuven-Hageland Mobiel vzw, kortweg vzw Mobiel genoemd.

  1. De Dienst Aangepast Vervoer (D.A.V.) bestaat sinds 1991 en biedt rolstoelgebruikers aangepast vervoer van deur tot deur. Hiervoor staan verschillende minibussen met rolstoellift ter beschikking. De dienst staat open voor alle rolstoelgebruikers en hun begeleiders in het arrondissement Leuven. Naast enkele vaste chauffeurs zet de dienst ook vele vrijwilligers in.
  2. De Minibus voor Groepsvervoer biedt groepsvervoer aan voor rolstoelgebruikers. Vzw Mobiel organiseert dit groepsvervoer.
    Dit uniek aanbod aan vervoersmogelijkheden kan alleen maar gerealiseerd worden dankzij een hechte samenwerking met en een financiële ondersteuning van de stad Leuven, steden en gemeenten van het arrondissement Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid.

Ook Meer Mobiel Leuven vzw met zijn organisatie Minder Mobielen Centrale (M.M.C.) van Leuven (een 100% vrijwilligersorganisatie) is er gehuisvest op het adres IJzerenmolenstraat 10 bus 3 3001 Leuven. Zij bestaat sinds 1982 en bedient de stad Leuven en de omliggende gemeenten. Meer dan zestig vrijwilligers zetten zich in om hun leden met een mobiliteits- en inkomensbeperking van deur tot deur te vervoeren. Ze doen dat met hun eigen voertuig of met een voertuig van de organisatie.