Nieuwe vervoersmogelijkheden voor rolstoelgebruikers in regio Diest

Vanaf 1 januari 2017 kunnen rolstoelgebruikers uit Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort, Kortenaken en Geetbets een beroep doen op aangepast vervoer via een nieuwe minibus van de vzw Mobiel.
Naar aanleiding van de ‘Internationale dag voor mensen met een beperking’ slaan de provincie Vlaams-Brabant, de OCMW’s van Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort, Kortenaken en Geetbets, en de vzw Mobiel de handen in elkaar voor nieuwe vervoersmogelijkheden voor rolstoelgebruikers.

Verplaatsingen naar het werk, de school, de winkel, of de dokter, uitstappen naar culturele activiteiten, een familiebezoek … ook voor rolstoelgebruikers is het belangrijk dat ze mobiel zijn.

‘De vervoersbehoefte van onder meer de ouder wordende bevolking stijgt sterk. Mensen blijven langer thuis wonen en er komen dagcentra bij om de mantelzorg te verlichten. Meer dan de helft van de personen met een beperkte mobiliteit ervaart problemen bij het vinden van geschikt vervoer. Daarom hebben we er mee voor gezorgd dat meer mensen een beroep kunnen doen op de vzw Mobiel voor vervoer’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen

De vzw Mobiel is een organisatie die zich inzet voor het vervoer van iedereen die beperkt is in zijn mobiliteit. Zij beschikken over drie diensten: de Minder Mobielen Centrale Leuven, de Dienst Aangepast Vervoer en de Minibus voor groepsvervoer.

Dankzij de nieuwe aangepaste minibus kan vzw Mobiel vanuit een extra standplaats lokaal voorzien in de vervoersbehoeften van de rolstoelgebruikers. De dienst zal zowel individueel als groepsvervoer aanbieden aan sociale tarieven.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.